Софт-стартери

Софт-стартери AuComAuCom Electronics е създадена през 1978г. в Нова Зеландия, като първоначално се занимава с производство на стерео-усилватели, захранвания за радиостанции, таксиметрови апарати и енергоспестяващи устройства за електродвигатели.

Именно тези устройства, произвеждани с лиценз на NASA, изиграват решаваща роля за бъдещето на Aucom. Благодарение на тях по-късно основателите Марк Емпсон и Рей Арчър научават основите на софт-стартерите, което се превръща в основната дейност на фирмата.

С отдаденост към работата, иновации и научни изследвания AuCom извоюва репутация на лидер в индустриалната електроника и най-вече в производството на софт-стартери.

Какво е софт-стартер?

Трифазните асинхронни електродвигатели са най-разпространеното задвижване в индустриалните производства. В много случаи обаче, директното пускане или пускането звезда-триъгълник не е удачно, заради големите пускови токове, причинени от електрическите и механични преходни процеси в помпени инсталации, големи електродвигатели и други

Устройствата за плавен пуск на електродвигателите се наричат "софт-стартери". Те предотвратяват внезапното стартиране на електродвигателите, облекчавайки захранващата мрежа. По този начин решават редица проблеми свързани с работата и поддръжката на електродвигателите.

www.aucom.com

Разлика между моделите софтстартери

2024 © ЕЛИН Инженеринг ООД - ЕЛЕКТРОДВИГАТЕЛИ